
4 mevsimin yaşandığı güzide ülkemizde kamplı tatil yapmak, kamplı geziler yapmak artık sıkça rastlanılan tatil yöntemlerinden birisi oldu. Bizimki gibi 4 mevsim, yazın, kışın en iyisini yaşayabileceğiniz, karın soğukluğuna, güneşin sıcağına, ormanların yeşiline ve içinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde en güzel denizin mavisini rahatça bulabileceğiniz bir ülkede, kamp gerçekten düşünülmesi gereken bir seçenek. Eğer ki karavanınız da varsa mükemmel bir tatil sizi bekler.
İşte karşınızda kamp yapabileceğiniz tam 20 eşsiz mekan. Çoğu için çok uzaklara gitmeye de gerek yok, genelde Ege bölgesinde bulunuyorlar. Şimdiden uçak biletleri ayarlansın, sırtta çadırlar bir an önce yola çıkılsın!
1. Akyaka Orman Kampı (Muğla)

Muğla, Akyaka, şahsen şu genç yaşımdan yaşlılığıma kadar hayatımı geçirebileceğim kadar sevdiğim yer. Bu kamp alanını neredeyse başından sonuna kadar gezmiş, yürümüş biri olarak benim için ilk sıralarda oynar burası. Alana adımınızı attığınız andan itibaren o yeşile, maviye kendinizi kaptırıyorsunuz. Benim için sanki rüya gibiydi. Kamp alanından denize müthiş bir manzara var, bir yanınız orman diğer yanınız ise masmavi deniz, cennet bu olmalı. Hatta buraya ilk geldiğimizde öyle yürüdük ki geri dönmek zor olacağından dönen birisinden rica etmiştik bizi de alması için, sağolsun bizi de yanına aldı bir abimiz ama bu sefer de orman kampının aşağı yoluna bıraktı ve yine aynı şekilde yürüdük. Burada kesinlikle yürüyün, gezin, ancak böyle Akyaka’yı yaşarsınız. Kamp alanında tuvalet, market, elektrik var. Kamp alanı yıl boyunca sezona göre farklı fiyatlarla işletilmekte. Çadır ve karavan kampı için uygun. Dalaman Havaalanını Akyaka’ya yaklaşık 70 km.
İletişim: 0 252 243 51 56 – 0551 448 70 34
2. Karagöl Kamp alanı (İzmir)

Karagöl, mitolojideki Tantalos efsanesine sahiplik eden Yamanlar dağında bulunuyor. Göl tektonik hareketlerin sonunda bu duruma gelmiş. Etrafı geniş ormanlarla çevrili. Benim çok sevdiğim bir başka yerdir, gölde balıklar var ama büyük olanları nedense bize hiç denk gelmedi. Tesis yıl boyunca açık. Karagöl’e en yakın havaalanı İzmir Adnan Menderes Havaalanı.
İletişim: 0534 463 35 58
3. Olympos’da Kamp (Antalya)

Sanırım en çok bilinen yerlerden birisidir bu konuda Olympos. O meşhur Olympos, 80’lerde yabancıların gelmesiyle yavaştan ünlenen, tarihi dokusu ve doğasıyla insanı bambaşka duygulara götüren Olympos. Burada hem yeşile, hem tarihe hem de denizin maviliğine doyabilirsiniz. Burada kamp yapabileceğiniz yılın her dönemi açık birçok pansiyon var, Kadir’in Ağaç Evleri bunların arasında en bilineni. En yakın havaalanı olan Antalya Havaalanı Olympos’a 97 km.
4. Bozcaada Kamp Alanı (Çanakkale)

Ada’nın güneyinde yer alan kamp alanında çam ağaçları bulunmakta, deniz ise kamp alanına sadece 200 metre. Kamp alanı Mayıs ayıdan Ekim ayına kadar açık. Alanda karavan ve çadır kampı yapılabiliyor. En yakın havaalanı ise 56 km uzaklıktaki Çanakkale Havaalanı.
İletişim:0 286 697 04 42 – 0 539 604 50 88
5. Kapadokya Kaya Camping (Nevşehir)

Kaya Camping 23 yıldır işletmede olan, ağaçlarla çevrili ve geniş alanında rahatlıkla çadır ve karavan kampı yapılabilen güzide bir yer. Yakındaki her türlü balon ve peri bacaları turlarına katılabilirsiniz. En yakın havaalanı 30 km ile Nevşehir Havaalanı.
İletişim:(384) 343 31 00
6. Fethiye Kabak Koyu (Muğla)

Muğla’nın bir diğer güzide ilçesi olan Fethiye’ye bağlı Kabak Koyu doğa ile masmavi denizin buluştuğu bir başka nokta. Bölgede farklı konaklama seçenekleri sunan kamp alanları mevcut. Çadır kampı için uygun. Dalaman havaalanı Kabak Koyu’na ortalama 80 km mesafede.
7. Uludağ Çobankaya Kamp Alanı (Bursa)

Bursa’da bulunan Uludağ kış sporlarının zirve yaptığı ve enfes doğasıyla herkesi kendine çeken müthiş bir kamp alanı. Özellikle şehre uzak olmaması da büyük bir avantaj. Alan Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait olup çadır ve karavan kampı yapılabilmekte. Yaz sezonunda hizmet veren kamp alanına en yakın havalimanı olan Bursa Yenişehir Havalimanı 60 dakikalık mesafede.
8. Ödemiş Bozdağ Kamp Alanı (İzmir)

İzmir’de kışın karlar altında, soğuk havada ormanda kamp yapmak isterseniz burası tam sizlik. Şahsen kışı yazdan daha çok sevdiğimden her kış buraya gelmeye çalışırım ve koca orman içinde kış kampını herkese öneririm, tabi daha fazla malzeme anlamına da geliyor bu. Yazın ise İzmir’in bunaltıcı havasından kurtulup orman havasını içine çekmek isteyenlere birebir. Ayrıca Bozdağ kasabasına gelmişken sucuk ekmek yemeyi ve eski lokantada da yemek yemeyi ihmal etmeyin fena üzülürsünüz. Ödemiş’ten ulaşılan Bozdağ Kasabası’na en yakın havaalanı 115 km ile İzmir Adnan Menderes Havaalanı.
9. Cunda Ada Kamp Alanı (Balıkesir)

Ada kamp alanı, adanın midilliye bakan yüzünde bulunuyor ve size Cunda doğa alanı, yeşillikler ve masmavi deniz ile müthiş bir tatil sağlıyor. Karavan ve çadır kampı için uygun ve yıl boyunca açık.
İletişim: 0266 327 1211
10. Yenice Ormanları Kamp (Karabük)

Avrupa’nın sayılı ekosistemlerinden birine sahip olan Yenice ormanlarında kamp yapmak şüphesiz unutulmayacak bir deneyim olacak. Ayrıca Dünya Doğa Koruma Vakfı tarafından acil korunması gereken 100 alandan biri olarak da ilan edilen bu bölge, Türkiye’de vahşi hayatın ender olarak devam ettiği yerlerden birisi. En yakın havaalanı ise 90 km ile Çaycuma Havaalanı.
11. Gökçeada Yıldızköy Kamp (Çanakkale)

Bir başka ada kamp alanı olan Yıldızköy kampta denizin maviliğine istediğiniz gibi doyabilirsiniz. Adada Çanakkale Gökçeada Havalimanı var. Çadır kampına uygun.
İletişim: 0286 887 2846
12. Kaş Camping (Antalya)

Hem denize hem de Kaş merkeze yürüyerek ulaşabileceğiniz bir yerde bulunan Kaş Camping deniz kenarı ve yeşil severler için gayet uygun bir yer. Alan karavan ve çadır kampına uygun. En yakın havalimanı 160 km ile Dalaman Havalimanı.
İletişim: 0242 836 10 50 – 0535 853 94 25
13. Acar Camping Eski Foça (İzmir)

Aranızda Rock-a Festivali’nden bilenler olacaktır Acar Camping’i. Gayet hoş, düzgün bir yer. Ağaçlık alan ve tertemiz denizi ile kafa dinlemek için uygun kamp alanlarından birisi kısaca. Çadır ve karavan kampı için uygun olan bu alana en yakın havaalanı İzmir Adnan Menderes Havaalanı.
14. Artvin Kamp Alanları

Doğanın her yerde kendini gösterdiği şehir Artvin. Kamp yapabileceğiniz Kafkasör Turizm Merkezi, Şavşat Karagöl, Borçka Karagöl ve Hatila Vadisi Milli Parkı gibi doğa harikası kamp alanları bulunmakta. Genellikle çadır kampı için uygun. En yakın havaalanı 203 km uzaklıkta bulunan Erzurum Havaalanı.
15. Datça Aktur Kamp Alanı (Muğla)

Çam ormanları ve masmavi denizin buluştuğu yerdir Aktur kamp alanı. Geçen sene en güzel koy ünvanını aldı. Çadır, karavan kampına uygun ve Mayıs ayından Ekim ayına kadar açık. En yakın havaalanı 113 km ile Dalaman Havaalanı.
16. Kazdağları Hızır Kamp (Balıkesir)

Kazdağları, hepimizin bildiği üzere ülkemizdeki oksijen deposu bölgelerinden sadece birisi. Sık ormanıyla, doğal yaşamıyla ve tertemiz havasıyla sizi kendisine hayran bırakır. Hızır kamp tam da Kirişlik Vadisi’nin eteğinde bulunan bir yer. Yaz sezonunda çadır kampına uygun. En yakın havaalanı Balıkesir Havaalanı.
İletişim: 0554 438 98 33
17. Abant Kamp Alanı (Bolu)

Yemyeşil ağaçlar ve göl manzarası ile ruhunuzu arındıracak bir yer burası. Abant Gölü çevresindeki Örencik yaylasında rahatlıkla kamp yapabilirsiniz, hem günübirlik gelenlerin sorularına maruz kalmazsınız hem de biraz daha kafanız rahat eder. Yaz olsa bile yanınızda kalın bir şeyler bulundurmakta fayda var. En yakın havaalanı 230 km ile Ankara Esenboğa Havaalanı.
18. Ayder Ihlamurlaraltı Kamp alanı (Rize)

Kamp alanı ünlü Ayder yaylasında bulunuyor. Bölge her an yöresel müzik aletlerini duymaya müsait bir yer. Çadır kampı için uygun. En yakın havaalanı Trabzon Havaalanı.
İletişim: 0 537 287 88 78 – 0 507 954 30 53
19. Urla Demircili Koyu Kampı (İzmir)

Tertemiz bir deniz kenarında kamp yapmak isteyenlere çok uygun bir yer Demircili Koyu. Denizin hemen kıyısında çadırınızı kurup çadırınızdan içkilerinizi yudumlayarak deniz manzarasıyla uyuyabilirsiniz. Hatta şansınız olursa balık da tutmayı deneyebilirsiniz, en kötüsü balıkları beslemiş olursunuz genelde yapıldığı gibi. En yakın havaalanı ortalama 38 km ile İzmir Adnan Menderes Havaalanı.
20. Erikli Yaylası Kampı (Yalova)

Denizden 600 m yüksekte bulunan yayla çadır kampı için son derece ideal. Ve çevresinde doğa yürüyüşü yapmak eşsiz manzaralar görmenizi sağlayabilir. Çevrede ormanlar sık ve 3 tane de şelale bulunmakta. Uygun mevsimler ise ilkbahar, yaz ve sonbahar. Yalova’ya en yakın havaalanı Kocaeli’de bulunan Cengiz Topel Havaalanı.
Bu harika 20 öneriyi PDF olarak telefonuna indirmek isteyenler buraya: Geziko – 20 Kamp Alanı
Tavsiyeleriniz çok güzel fakat bakıp not almaya çalısiyoruz, yada aklımızda tutmaya … aslında en alta bir *.pdf dosyasıda atsanızda telefona bütün bilgileri kaydetsek . Kampa gidecegimizde açar bakarız . Teşekkurler ..
Aykut selam,
Yazının sonuna PDF ekledik. Çok güzel bir öneriydi, teşekkürler 🙂
bu haberi kendinize gönderebilirsiniz daha kalıcı olur arkadaşım acizane tavsiyem…
Emeklerinize sağlık harika bir çalışma olmuş, ben dahil cadır turizmine gönül vermiş insanlar için kesinlikle çok faydalı bir çalışma olmuş keşke biraz daha fazla detay verebilseydiniz, örneğin, duş, wc, konaklama ücreti, alisveris yapılabilecek en yakin yerleşim alanı vs.
Kamp alanı geçen tüm yerlerde duş+wc oluyor Ulasdeniz. Konaklama ücretleri sezonluk değiştiği için sabit bir fiyat söylemek zor.
Adı geçen kamp yerlerinin bir çoğu Orman Bakanlığının ücret tarifesine tabi.Çadır yeri günlük:28-38TL.Karavan günlük:34-47.50TL.NEDEN BU KADAR YÜKSEK?
Turkiyenin en buyuk kamp yerlerinden biri olan marmaris hisaronu cubucak orman kampi yok burda. Harika bir koy camlarin
Altinda masmavi bi gokyuzu. Cok ciddi bir bilgi eksikligi oldugunu dusunuyorum bu haberde.
bu dediginiz yerde nasıl gidilirr bi bilgi verirseniz m.olurum.tşkler emel hanım
Aynı zamanda Fethiye katrancı kamp alanınıda belirtmemişler
Çanakkale kadırga koyu
Sakın yanılıpda Cunda Arasındaki Ada Camping gitmeyin.Diğer kampları göre müthiş pahalı ve fırsatçı.
Evet size katılıyorum.Ayvalık Cunda adası tam bir rezalet.Afedersiniz ama yüzünüzü yıkayacak yer bulamıyorsunuz, bulduğunuzdada sadece denize girmek için yüklü miktarda ücret ödüyorsunuz, yazık etmişler oralara tesis falan hikaye.Bulduğunuz bir yerde içeri araç parketmet 20 TL +adam başı ücret 20 TL + oturmak için ayrı ücret yani bir kişi orada denize girebilmesi için günü birlik enaz 50 tl ödemesi gerek daha yemeği yok içerisinde.Yazık çok yazık bence oraların Devlet tarafından bir gözden geçirilip değerlendirilmesi gerek, çok güzel bir yer aslında.Saygılar.
Kesinlikle bende sizlere katılıyorum Gece geç vakitte gittiğim için çadırımı kuramadım ve arabamın içinde uyudum. Çıkış yaparken o gece içinde benden tam ücret talep ettiler. Müşteri memnuniyeti sıfır oraya bir daha hiç gelmeyecekmişiz gibi davranıyorlar.
Ayvalık Çamlık kamping,güleryüzlü yardımsever işleticisi ile harika bir yer. İlk defa bu sene çadır kamp tatilinde en memnun kaldığım yer.
merhaba
Öneriler çok kötü. kamp atılacak yerlerin yakınından bile geçmemişsiniz. Verdiğiniz liste sadece sit olduğundan çadır dışında bir turizmin yapılamamasından dolayı kurulmuş yerler. Kamp yapmayı biliyorsanız bu ülkenin cennet yerleri var. bulmak için caba sarfedeceksiniz.
Hey sen bu işi biliyorsan bana izmirde güzwl bir kamp yeri söyle
Benim icin cok faydali bir rehber olmus. Elinize saglik Okan Bey.
Çok güzel bi yazı olmuş gercekten. Hepsi gidip görulmesi gereken yerler. Hadi kampçılar çantalarinizi hazirlayın.
Hızır Kamp’a dikkat. Yağmurlu havalarda istenilmeyen olaylar yaşamış bir kamp, sel baskınları konusunda önlem alınmalı.
Özdere Kalemlik Orman Kampı ve Gümüldür Orman Kampı da bu listede olmaliydi…
salda gölü burdur yeşilova burayı da ekleyiniz
birde küşadası önder camping var ilçenin tam ortasında nezih ve sakin bir yer tabiki yakınınızdaki çadırda cırtlak sesli gece ikilere kadar konuşan bir bayan olmazsa..hııı hıııı.
üstelik fiyatlarıda çok uygun kişi başı on tl kendiçadırını kurmak beş tl araç beş tl denize yakın sudan ucuz…
Kaz Dağları Hızır Kamp talihsiz bir öneri olmuş. Orada 2008 yılında çadırlarında sele yakalanıp ölen 3 küçük çocuk ve babalarının anısına (bkz. Edin ailesi ile ilgili dönemin haberleri)bu listeden bu noktanın çıkarılması gerekir.
Teşekkürler,
KATILIYORUM
Alanya incekum kamp alanı da çok güzeldir. Yıllardır giderim tavsiye ederim.
Güzel bi rehber olmuş. Ama hayatında hiç kamp yapmamış ben bile çoook daha fazla kamp alanı olduğunu bir surfümde ya da bu tarz bir rehberde görmüştüm bir ara. Aslında 20yle sınırlamasanız da biz bilmeyenler öğrensek hepsini iyi olur..
Valla Marmaris Çubucak orman kampını iç bahsetmemeniz ayıp olmuş…
Çok güzel bir çalışma olmuş, teşekkürler.
Ancak bu listeye Saros Körfezi/Gökçetepe Kamp Alanını dahil etmessek eksik kalır düşüncesindeyim. 2014 30TL günlük, elektirik/su/duş/wc/rest/market mevcut 🙂 Orman ve deniz görmeye değer…
BU DEDİĞİNİZ KAMPA KARAVANIMIZLA 2014 DE GELDİK … BİR GÖZ ATALIM NASILMIŞ DEDİK… İÇERİ GİRDİK .. BİR SAAT KADAR OYALANDIK…. ÇEVREYE , KALANLARA , TUVALETLERE , MARKETE VE DENİZİNE BAKTIK…. HİÇ BEĞENMEDİK… REZİL BİR YERDİ…. ÇIKIP GİDELİM DEDİK…. GİRERKEN BİR BAKALIM NASIL BİR YERMİŞ.. BEĞENİRSEK KALACAĞIZ BEĞENMEZSEK GİDECEĞİZ DEDİĞİMİZ HALDE , ÇIKIŞTA BİZDEN GÜNLÜK GİRİŞ PARASI İSTEDİLER…. TARTIŞARAK KAÇARCASINA UZAKLAŞTIK…. İĞRENÇ BİR YER VE PARAGÖZ İŞLETMECİLER… UZAK DURUN DERİM.
Saros-Gökçetepe Tabiat Parkı, orman ve deniz kampı için birebir. Özellikle mayıs ve eylül ayı..
Mayıs ayında her hafta sonu çocularımla gitme imkanım oldu. Çadırımızı kurduk, su,wc,mutfak lavoboları, market vs mevcut. İstanbul’a 3 saat uzaklıkta (235km)
Yakın bir yer arayanlara tavsiyemdir. Mutlaka yaz tatilinizi geçirmenk için yıllık izninizi kullanmayı beklemeyin. Her hafta deniz ve doğayla buluşma imkanı var.
Merhaba, biz ailecek oraya gitmeyi istiyoruz fakat gece domuz sürüleri çadırlara geliyormuş. Böyle bir endişemiz var, bilgi verirseniz teşekkür ederim. Özgür
Merhaba; Ben Yeniceliyim. Biraz Yenice hakkında bilgi vermek istiyorum. Kamp açısından ücretli kamp sistemi burada yok. Yenice’de istenirse otelde kalınabilir. Fakat cebimden para çıkmasın diyorsanız Orman İşletme Müdürlüklerinin ücretsiz tahsis ettiği dağ evleri için müracaat edebilir siniz. Bir diğer taraftan ulaşım sorunu yok. Kampçıların en çok dikkat etmesi gereken konu ayı, domuz gibi yabani hayvanlar. Ceylan, geyik, tavşan gibi hayvanlar önünüze çıkabilir,bundan korkmayınız. Abaza Mevkii denilen bölgelerde ormancılık vardır. Günlük olarak büyük tomruk kamyonları çalışır. Tedirgin olmazsını bu durumda. Yenice Ormanları Devrek’e 40 KM, Karabük’e 35 KM Bartın’a 50 KM mesafededir. Ankara’ya 2 saat İstanbul’a 4 buçuk saat mesafededir.
14’üncü artvin kamp alanları görseli mükemmel görünüyor.
Selam; Ben kendimi bildim bileli Çanakkale İli Yenice İlçesinde yaşamaktayım.Evet kazdağları dünyanın sayılı oksijen merkezi, yanlız bazı sahiplenme duyguları ile Kazdağlarını Balıkesir İline ait bir merkez olarak gösterilme çabası içerisinde olan arkadaşları tebrik ediyorum, yanlız bilinmesini isterimki Kazdağlarının büyük bir bölümü Çanakkale İlİ sınırları içerisindedir.Bakın haritaya Çanakkalenin Bayramiç ilçesi, Çan İlçesi Yenice İlçesi Kalkım BeldesiBalıkesirin Edremit İlçesi sonra tekrar Çanakkalenin Küçük Kuyu İlçesi ve Ayvacık İlçesi bu çemberi haritadan bakın Kazdağlarının nerede olduğunu daha iyi anlarsınız.Kimseyi kırmak niyetinde değilim ama bizlerde varız, bizlerde burada yaşıyoruz.Gelin Çanakkaleye Yeniceye unutamayacağınız bir doğa gezisine doya doya yaşayın sonra geçin Balıkesir Edremit İlçesine oradan Akçay, Küçükkuyuya doya doya deniz ve doğaya doyun, sonrada atın kendinizi Asos Behramkaleye oradan Truva ve geçin karşıya Şehitliklere dünyanın hiç bir yerinde deniz+doğa+ tarihi ve turistik merkezlerin bir arada olduğu böyle bir üçgeni bulamazsınız.Saygılar.
Nazmi kardeş,kaç yaşındasın bilmiyorum,ama seni bir Yenice’li. Olarak kutluyorum.Yaşım 72 adım Birol Önügören,ben de yeni karavancıyım,aynı şeyleri,düşünürken senin yazını keyifle okudum,birlikte tanıtalım o güzel ilçemizi…
Tüm gerekli malzemeler ve çadır arabaya yüklendi.İlk durak Erikli oldu.Pislik içinde yüzen bir kamp alanı,duşlari bozuk tuvalet kokusu tüm kampı sarmış,Lokanta denilen çöplükten gelen çöp ve yağ kokusu başka bir felaket tuvalet 1 tl,duş 3 tl tek kişilik kamp çadırı kurmak günlük 60 tl.Tam bir pislik yuvası,Kesinlikle tavsiye etmem.
Arkadaşlar Ayder yaylasındaki ıhlamurlar altı camp alanıda pahalı ve fırsatçı duş alabileceğiniz ve kamp mutfağı falan yok.kalmıyayım çevrede kamp kurayı derseniz hemen sizi jandarmaya şikayet ediyor bilginize…
İkibin yilindan beri her yil gittigim ayder yaylasini bir daha ugramamak uzere yemin ettim hizmet hic yok pahali temizlik berbat tuvalet dus arac park yeri yok piknik icin sadirvan yapilmis inis yolu yok cadir alani sirt sirta camide saf tutmus gibi fiyatlar cok ucuk firsatci yeri olmus…
bu veriler ne kadar güncel bilemiyorum ,geçen yıl akyaka kamp alanına vardığımızda tam bir hayal kırıklığı yaşadık bütün tatil planlarımız altüst oldu orman işletmeleri personel tahsis etmemiş sadece girişte para isteyen bir memur, her yer bakımsız pis ve çok kötü görünümlüydü,ortakık çöp ve sinek kaynıyor sular akmıyor, tuvaletler kokudan yaklaşmak mümkün değil bir de günlüğü 30 tl gibi bir hizmet bedeli talep ediyorlardı,hangi hizmet acaba çok merak ediyorum bu devlet soygunculuğa iyi alıştı bizler sessiz kaldıkça daha çoooook sömürülürüz!
4 yıldır her yaz mutlaka Kaş Kamping’e gidiyoruz. Öncelikle kaş kamping sessiz gürültüden uzak bir kamp alanıdır. Çadır, karavan ve bungalow evlerde konaklayabilirsiniz. Merkez yürümü ile 10 dakika mesafede. Deniz’de kumsal yok iskeleden girmeniz gerekiyor ve insan boyunu aşmakta. Yakında büyük çakıl ve küçük çakıl adında halk plajları var. Deniz hep temiz ama arada dalgalı olabiliyor. Dalış yapmak isteyenler için olanakları var. Kamp genelde çocuksuz kişilerin terchi. Türk yabancı oranı yarı yarıya gibi. Kimi zaman büyük yabancı gruplar gelebiliyor. Mangal yakılmıyor. Duş-tuvalet-buzdolabı-çamaşır makinesi ortak ve hep temiz. İçeride sabah kahvaltısı, öğle-akşam yemeği yiyebileceğiniz bir kafe mevcut ama pahalı. Biz kaş’ı tercih ediyoruz. Kamp çalışanları uyumlu ve yardımsever.
Çok güzel bir yazı olmuş, sonbaharda bol bol haftasonu kampı düşünüyorduk arkadaşlarla. Bu liste iyi olacak. 🙂 Teşekkürler
güzel bilgilendirici bir yazi teşekkürler
Bu sene Fethiye katrancı koyunda 10 gün kamp yaptık. Enfesdi. Hizmet kolaylık doğa ağaçlar kuşlar deniz mükemmeldi. Insanlar hariç.kendini oranın sahibi sanan, kamp sahibitle anlaşmış 10 yıldır orda kamp yapan hepsi okumuş meslek sahibi ama az görgülü insanları vardı. Biz sabah güneşin doğuşuyla yürüyüşe çıkacağız ya çadırın fermuarını sesli açtım ya sesli yürüdün diye çirkefleştiler. Mangal semavar halk pikniğe geliyor ya onlara çok tüttürdünüz diye ya kokottunuz diye çattılar. Gün boyu çadırlarında uyuyup miskin miskin hiç bir aktivitede bulunmayıp yaylacı çalışkan olur ama bunlar hımbıl tembel . Çadırları ev gibi kocaman be teknolojiden ne lükslerinden vaz geçmemiş beyaz eşyaları tvleri bgs lleti vshalı kilim fırın yaylı yatak kanepe vs ile 3 aylık yaz dönemi için kampa göçmüş işgalci ve başkalarının hakkını gasp eden yeni kampçıları hizaya çekip kendi hımbıl kurallarını dikte ettiren bir güruh var. Ve katrancı onlardan kurtulmalıdır.
çok haklısınız günü birlik gitmişliğim var yaklaşık 10 yıl arayla ama o on yılda kamp alanı gelişmiş ama oradaki daimi kampçılar hala ordaydı genelde yakın çevrenin insanları geliyor eşler ya hafta sonları yada akşamları iş çıkışı geliyorlar bu yüzden orada yer bulmak en azından düzgün yer bulmak imkansız gibi
Piknik alanlarının tanıtımı için Havaalanlarının mesafe cetvellerine ne gerek vardı….?
r
Acaba küçük bir hatırlatma yapsam….
Türkiyenin 1963 yılından beri aralıksız faaliyetini sürdüren en eski kampingini unutmuş olabilirmisiniz?
http://www.youtube.com/watch?v=z5jOkqlNqUo
https://www.facebook.com/altincamp
Selamlar, Saygılar
Turkiye’de AB ve Kuzey Amerikadaki gibi, parali veya parasiz, suyu, elektrigi, korumali ve hatta dusu olan kamp yeri maalesef yok. Bosuna arastirmayinm ben bulamadim!!! Bu kamp yerleri sadece cadir kurmaya elverisli yerleri gosteriyor ki, yoldan gecerken boyle yerleri cok gorursunuz….Bosuna heveslenip, cadir, buzluk, ve diger kamp aletlerini almayin..
Arkadaşlar,maalesef o kültür ve alt yapı bizde henüz daha oluşmamış,en yakın komşumuz bu konuyu yıllar önce çözmüş,güvenli olan halk plajlarında 100 metre aralıklarla duşlar ve her plajda mutlaka simgeleşmiş çeşmeleri var,her Çeşme suyu genelde içilebilir,fiyatlar makul,uygun özellikle yarı sezonda.Ben 15 Ağustos’tan sonrasında üzülerek kendi ülkemdeki kazıklı bu hizmeti almayayım,kültürsüz insanlarla olmayayım diye her yerde kalabileceğim bir karavan yaptırdım,daha iyi sizlere olsun,bazı kamplar var tabii,onları da sizler biliyorsunuz,kampların düzelmesini istiyorsak,derneklerimize üye olup bir baskı ve yaptırım gücüne sahip olalım ve yazılı ve görsel medyayı kullanarak onları gerçek kamp alanları haline getirelim.Saygı ve sevgilerimde hepinize huzurlu,mutlu,kazasız belasız seyahatler dilerim.
Harika bir derleme olmuş.
arkadaşlar bende bu durumu anlamıyorum. karavan ücretleriyle çadır ücretleri neden farklı. karavanı olanlar işletmeye bir zorluk çıkarmaz ki tuvaleti banyosu içinde. karavancıların sadece elektrik suyu ve gideri önemlidir. başka? çadır 25 karavan 50 yok böyle birşey
arkadaşlar herkese şimdiden iyi tatiller, bazı kampları yazmamış arkadaşlar sizlere iki kafa dinleme yeri yazayım ilki anamur pullu yeni yönetim mükemmel hizmetler iyi fiyat uygun elektrik dahil çadır yeri 30 tl ikinciyer manavgat titreyen golün yanındaki boğaz motelin bitişiği belediyenin işlettiği orman kampı çadırınızı götürmeniz gerekir çadır ve karavan kampı. çok seneler kampçılık yaptım bu kampın organizasyonu ,ve yerleşkesi gibi turkiyede hiçbir kampta görmedim çöğu kamplarda fiyatlarda uçma varken burası sanki bedava örn:2013deelektrik kamp yeri gazlı ocak çamaşır mak. okuma salonu devasa 4 adet buzdolabı hepsi 15 tl idi kamptan ayılasım gelmedi
Bilgilendirme için teşekkürler! Bir sonraki kamp yazımızda oraları da eklemeyi unutmayız 😉
arkadaşlar 2013 yılında Pullu orman kampındaydım idari personel dövecek gibi davranıyordu, plajda caretta caretta yumurtalarının üstlerine sejlonglar konuyordu, Ahhh nerede o eski İncekum orman kampı günden güne kötüye gitmekte 2014 te bakım ve ilği neredeyse sıfırlanmıştı, 5 sene önce gittiğim Çubucak orman kampı ise dagınık çadır yerleşimi dışında harikaydı,
Ben 2014 Yılı Temmuz ayında akyaka’da yaklaşık 10 günlük bi kamp yaptım. Yer olarak muhteşem. İnsanların birbirine olan saygısı son derece tatmin edici. Elektrik ücrete dahil. Banyo sayısı az olduğundan sıkıntı yaşanabiliyor bazen. Tuvaletler zaman zaman kirli olabiliyor kalabalıktan ancak dolayı mümkün olduğunca sık temizik yapılmaya çalışılıyor. Çöp sıkıntısı hiç yaşanmıyor. Personel sayısı yeterli ve bir o kadar da samimi ve sorununuzu çözmek için her dakika seferberler. Çarşı yakın bütün marketler mevcut. pazarı ufak ancak her ihticayınızı organik olarak uygun fiyata karşılayacak kapasitede. Balıkçılarla mutlaka tanış olmalısınız. Taze ve uygun fiyata balık temin etmeniz mümkün. sahil biraz uzak sayılabilir ancak doğada yapılacak bu yürüyüşün ve kuşların o cıvıltısının şehir stresinden uzaklaştığınızı ve bütün dertlerinizden, sıkıntılarınızdan kurtulduğunuzu hissettirecek ve buna değecektir. Paranız ve istediğiniz kadar lükse kavuşabileceğiniz yer. Buzdolabı, çadır, Masa, sandalye, aklınıza gelebilecek herşeyi kiralamanız mümkün. Kampın içindeki market oldukça pahalı. Ben bu yüzden mümkün mertebe çarşıya inip yaptım alışverişimi. Herkese de tavsiye ederim.
Bu yazıyı hazırlayanın ve fikirlerini paylaşma nezaketini gösteren herkesin emeğine sağlık…
Yazıya ilk girişimde “hemen bir karavan almalıyım ve tatile çıkmalıyım” fikrine coşkuyla kapıldım.
Yazıya olumlu ve olumsuz deneyimleriyle katkıda bulunan arkadaşları okudukça “otur oturduğun yerde” dedim.
Yazıyı bitirdiğimde ise “Karavan alabiliririm. Lakin daha çok okuyup, araştırıp çok dikkatli hareket etmeliyim” fikri oturdu.
Eleştirilerinizdeki nazik üslubunuzdan, yol gösterici deneyimlerinizden, bilginin paylaşılarak değerleneceği fikrinizden ve düşüncelerinizi paylaşmanızdaki katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız sevgili dostlar…
Merhabalar
İlkez çadır kampı deneği mi yaşayacağım o yüzden araştırma yaparken yazılarınızı okudum ve hepsinide kendimce analiz ettim teşekkürler umarım gideceğim yer yazınızda anlattığınız gibidir
ikkez bu yaz düşünüyorum çadır kampı ama hiç bir bilgim yok denize yakın istiyoruz ayrıca özelikle akdenizde ama daha önce deneyimimiz olmadı neler götürmeliyiz ayrıca buzdolabı nasıl ortak kulanım oluyor onu anlamdım fiyatlar nasıl teşekürler
kamp alanlarının altına telefon numarası yazmanız çok güzel olmuş.
AYDIN/Didim’ deki Taş burun orman kampını artık belediye işletiyor.Yapılan hizmetlerle pırıl pırıl bir yer olmuş.Yapılan kontrollerden sonra mavi bayrak verilmiş.Eskiden gelenler hayal kırıklığına uğrardı,yeni gelecek olanlar bayılacak gerçekten harika olmuş.
kamp fiyatları yeri ve plajı hakkında bilgi verebilirmisiniz çadırı götürünce fiyatlar ne kadar oluyor acaba…
Cok kotu ve pahali. Eger kamp yapacaksaniz izmir karaburunda dolungaz koyunde sirin baba kamp alani var . Mukemmel otesi bir yer isletmecileri size musteri degil arkadas gozu ile bakiyor ben 12 gun once ordaydim kofte izgarasi mukemmel herseyden ote focadan dogan kipkirkizi ayi gormek muthisti
DERSİM ( TUNCELİ ) MUNZUR VADİSİ’ni görseniz emin olun şu 20 tane yere gittiğinize pişman olursunuz “biz şimdiye kadar gezmemişiz” kelimesini söylememeniz içten bile değil. “saklı cennet” kavramının en çok yakıştığı ve en çok tekabul ettiği yer olan Tunceli’yi görmenizi şiddetle tavsiye ederim. o kadar çok gezecek yer kalacak konaklayacak yer var ki aradığınız her türlü aktivite ( treking– rafting campin ) en güzeliyle bulunur.
Klasik dışı kamp bolgeleri
mersin bokar daglari cehennem deresi ve papazin bahcesi
antalya beydaglari bölgesi
Gokbuk köyü ve alakir vadisi
özellikle gidilmesi gereken
“Doğal kamp yerleri”
ve tabii ki
Loç vadisi
kesinlikle dönmek istemeyeceksiniz!
Artvin e en yakın hava alanını batum havaalanı olarak düzeltmek isterim. 🙂
cok dogru bir tesbit bencede 🙂
Ben 2 gun sonra tatile cikmayi planliyorum cadirimla alacatida var saniyodum fakat kapanmis alacati yakinlarinda guzel kamp yeri biliyosaniz yardimci olabilir misiniz
merhaba,
18 ağustos gibi çadırımla alaçatı’ya gitmeyi planlıyorum fakat kamp alanı açısından sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. Kamp alanı konusunda yardımcı olabilir misiniz
biz 2 yıl (2013 ve 2015) yedigöller de kamp yaptık. çok güzel zamanlar geçirdik. bolu merkeze 30-35 km mesafede. göller, ağaçlar manzara muhteşem. aralık 2015 te tekrar gittim bolu – yedigöller yolunun asfaltlanması nedeniyle çok kalabalıktı. iğne atsan yere düşmez demek abartılı olmaz. güzelim yerin huzuru kaçmış anlıyacağınız. kamp alnı olmaktan çıkıp günübirlik piknik alanına dönüşmüş. yolu yapılmadan önce tavsiye edebebileceğim bir yerdi ama şimdi hiçbir şey diyemiyorum.
Didim de tavşanburnu orman kampını tavsiye ederim giriş ücreti günlük 21tl duş ve çadır yeri araba park dahil merkeze 10km denize 0 çam ağaçları içinde güzel bir yer 10günlük bir kamp dan sonra tavsiye ederim
İncekum orman kampı çok güzel. Alanya merkeze yakın olduğundan çok fazla imkâna sahip. Denizi çok temiz içinde aktiviteler için anfi tiyatro bile var. Bunun dışında elmalı finike arası bir alan var adını hatırlamıyorum ama 7 tane küçük gölü geçiyorsunuz. Sadece sedir ormanları var. Gizli bir cennet gibi. Yaban atlarını bile sürüler halinde görebilirsiniz. Orman bakanlığına bagli
Ören cennet kampi kesinlikle tavsiye ederim biz tesadüfen bulduk ama gerek Kamp gerek fiyat hepsi süper denize 100 mt.
Çadır kurmak, kamp yapmak insanı özgürleştirir. Otostopla tüm akdenizi gezmiş ve her durağımda bir yerde çadırda kalmış biri olarak söylemeliyim ki, camping alanlarında para vererek kalarak doğaya yeterince kendini veremiyor insan. Sadece doğaya ait yerleri keşfetmeyi deneyin, kendi yol haritanız olsun keşfettikçe durun ve çadır kurun. Sessizlik ve huzur.
Bolu göynük çubuk gölü karavan kamping tesisini görmenizi tavsiye ededrim.
Birçoğunu bizzat kamp yaparak deneyimledim ama aralarında gitmediklerim de var. Hepsine gidip kamp yapmaya çalışacağım. Bilgilendirici bu yazı için çok teşekkürler. 🙂
istanbul yakınlarında gezilecek doğayla iç içe yer arıyorum çanakkale tarafı düşündüm ailecek kamp yapabileceğim fiyatı uygun neresi vardır
Salda Gölü unutulmuş! Gerçekten tavsiye edebileceğimiz güzel kamp alanları arasında gösterilmeliydi.
Antalya incekum orman kampı:)) orman deniz dostluk.. 20 yıldır geliriz herkesi bekleriz:)
insanlardan uzak olmayan kampa kamp mı denir? .Ne işiniz var bakkalın marketin wc nin olduğu paralı kampinglerde.. Doğaya kaçın doğanın zorluklarını sessizliğini yaşayın bi mücadele verin kafa dinleyin..İnsanlardan ve yerleşimden uzak olmucaksanız yalandan çadırda sürünmeyin gidin evinizde veya bi otelde yatın..Yanyana 10 çadırla 20 -30 kişiyle kamp falan olmaz..en ideal kamp tek başına veya en fazla 2 kişiyle yapılan kamptır.
hazırlayanlara verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim. içerideki bulunan ve bulunmayan ve günlük ücretlerinden bahsedilse daha hoş olacakmış. malum biz türkler tatile çıkmadan bütçemizi ayarlamız lazım.
yaş 35 daha çadır kampı 1 kere tecrübe ettim 1 gece 🙁
sessizlik deniz kum orman su hepsinin bir arada olduğu yer aramaktayım.
desteğinizi rica ederim
Tekirdağ Saray’a bağlı Kastro milli park
Saroz tarafında Gökçetepe’de gayetek güzel
Esim ile karavan almayi istiyoruz, once kiralayip deneyelim dedik, deniz seviyoruz, bu mevsimde ilk karavan seyahatimiz olarak nereyi tavsiye edersiniz? İzmirdeyiz