
Hayat pahalı, İstanbul desen daha da pahalı… Cebimde fazla param yoksa kapıdan dışarı çıkmam, oturur evde dizimi seyrederim diyorsan okumaya devam et. Çünkü sana öğrencilik günlerindeki yaratıcılığa taş çıkartacak fikirlerle geliyoruz. Ücretsiz müze günlerinden, ucuz alışveriş mekanlarına, keyifli yürüyüş rotalarından, uygun esnaf lokantalarına İstanbul’da her birini maksimum 20 TL’ye yapabileceğin 40 farklı öneri karşında! Ziyaret edecekler için de tadından yenmez bir kaynak! Önce okuyun, sonra ilk biletle İstanbul’a!
1.Müzelerin ücretsiz günlerini yakala!
İstanbul’un önemli müzeleri, ziyareti arttırmak için haftanın bir günü ücretsiz desem inanır mısın? Evet yanlış okumadın, İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni her Perşembe, Pera Müzesi’ni her Cuma, Sabancı Müzesi’ni ise her Çarşamba ücretsiz gezebilirsin. İstediğini seç beğen al! Sonra da cebindeki 20 TL ile müze mağazasından şahane bir hatıra satın al kendine. Müze mağazalarında 10 – 20 TL fiyat aralığında eser posterleri, defter, kupa, bez çanta, magnet gibi ürünler bulabilirsin.
2.Simit ve Gazoz Eşliğinde Karaköy’den Eminönü’ne Galata Köprüsü’nden Yürüyüş
Tarihi yarımada deyince akan sular durur… Her zaman keşfedecek, fotoğraflayacak güzel şeyler bulunur bu civarlarda. Güneşli bir günü yakala, al eline fotoğraf makineni, Karaköy’den yürüyüşe geç. Galata köprüsü boyunca “Bir İstanbul Klasiği” olabilecek her şeyi fotoğrafla. Karnın acıkınca da Niğde Gazozu ve simit, biraz daha lükse kaçmak istersen köprü altında balık ekmek… Daha ne olsun!
3. Mısır Çarşısı’ndan Tahtakale’ye alışveriş
Çeşit çeşit baharat, kuruyemiş, kahve, kahvaltılık, züccaciye, kozmetik, dekorasyon malzemesi… Evinin ya da senin ihtiyacın olan birçok şey var bu rotada. Gitmişken mutlaka almayı unutmaman gereken şey ise tabi ki Kurukahveci Mehmet Efendi’den taze çekilmiş kahve. 100 gr.’lık paketler 3 TL.
4.Beyoğlu’ndaki Terkos Pasajına Gidip, Tezgah Karıştırma
Tezgah karıştırmayı sevenlerdensen, şimdiki önerim tam sana göre. İş hayatında şıkır şıkır giyinen kadınların, birbirlerine bile henüz itiraf edemedikleri gizli cennet Terkos Pasajı. İçeride birçok ünlü markanın ihraç fazlası kıyafetleri satılıyor. Kimbilir, belki bir sonraki toplantında giyeceğin yazlık elbiseyi buradan 15 TL’ye bulabilirsin. Bu arada erkekler alınmasın, onlar için de uygun fiyata birçok tişört, pantolon çeşidi var.
5.Beyoğlu Yeşilçam Sinemasında Nostalji
Vizyon filmlerinden sıkılanlara bir alternatif sunan Yeşilçam Sineması, programında dünya sinemasından örneklere, yönetmenlerden seçkilere ya da klasiklere yer veriyor. Küçük salonu ve kırmızı, sarı, yeşil ışıklı dekorasyonuyla adı gibi nostaljik. Öğrenci 7 TL, tam 8 TL.
6. Adalarda Bisiklet Turu
Bahar geldi, adalara gitmenin tam vakti! Bisikletin varsa koy adalar vapuruna, yoksa gittiğinde kirala. Büyükada ve Heybeliada, uzun bisiklet sürüşleri için en keyiflisi. Bu arada Büyükada’daki Umut Bisiklet&Büfe enteresan bir kombinasyon yapıp, kahvaltı ve bisiklet kiralama paketi hazırlamış. Fırsat sitelerinde yer alan bu paketin fiyatı 19.90 TL.
7.Galata Kulesi’ne Çıkıp, İstanbul’u Seyretmek
İstanbul’u seyretmeye doyamayacağın nadide manzaralardan biri… iPhone’unun panaromik fotoğraflama özelliğini en iyi burada kullanabilirsin sanırım. Giriş hem öğrenci hem de tam 6.5 TL. Kalan parayla da kule dibindeki kafelerden birinde oturup kendine çay tost ısmarlayabilirsin.
8.Botanik Park Ziyareti
Doğaya meraklıysan Bakırköy’de yeni açılan Botanik Parkı mutlaka ziyaret etmelisin. 11 adet tematik bahçe, gölet, farklı ağaç, hayvan ve bitki türleri 90 bin metrekarelik alana yayılmış durumda. Parka giriş ücretsiz. Cebine kalan 20 TL’ni buraya ulaşım için kullanabilirsin.
9.İstanbul Oyuncak Müzesi
Sunay Akın’ın örnek alınası girişimi İstanbul Oyuncak Müzesi, çocuk yaşlı farketmeksizin herkesin gezip görmesi gereken bir yer. Müzede farklı dönemlere ait çeşit çeşit oyuncaklar yer alıyor. Giriş indirimli 7 TL, tam 10 TL. Burada zaman zaman müze ziyaretçilerine ücretsiz eğitim ve etkinlikler de düzenleniyor. Örneğin 27 Nisan Pazar günü, Nasuh Mahruki ile söyleşi etkinliği varmış. Detaylı bilgi için iletişim: 0216 359 45 50-51
10.Erzincanlı Ali Baba’da Kuru Pilav
Kuru fasulyenin en iyi adreslerinden biri Tarihi Süleymaniyeli Kurufasülyeci Erzincanlı Ali Baba. Restoran Süleymaniye Camii girişinin hemen karşısında yer alıyor. Mekanın geçmişi taa 1924 yılına dayanıyor. Anlayacağın babadan oğula lezzet. Burada 10 – 20 TL aralığında doyurucu bir yemek yiyebilirsin.
11.Eminönü’nde Balık Ekmek
Hijyenik koşulları nedeniyle bazılarına pek çekici gelmese de, Eminönü meydanındaki balık ekmekçilerin kokusuna iç geçirmeyen yoktur. Bir gün belki yalnızca iç geçirmeyip, deniz kenarındaki teknelerin birine yanaşabilir ve bir porsiyon sipariş edebilirsin kendine. Balık ekmek salata menüsü birçok yerde 10 TL. Yanında bir arkadaşın varsa, ona ısmarlayabilirsin.
12.Boğaz Turu
İstanbul’un olmazsa olmazlarından biri de boğaz turu. Eminönü’nden kalkan Şehir Hatları vapurları dolaşa dolaşa Anadolu Hisarı’na kadar gidiyor. Kısa tur 10 TL, uzun tur tek yönlü 15 TL. Sefer saatlerini Şehir Hatları’nın web sitesinden öğrenebilirsin.
13.Kuzguncuk’ta Ara Sokak Turu, Ardından Acıbadem Kurabiyesi
Kuzguncuk İstanbul’un en sevdiğim semtlerinden biri… Mahallenin yerlisinin semtini terk etmediği, tarihini, dokusunu, kültürünü gözü gibi koruduğu nadide yerlerden. Kuzguncuk’un sokaklarında kaybolmak bedava! Yürü, fotoğraf çek, evleri, küçük şirin dükkanlarını incele. Acıkınca da tarihi fırınından mutlaka bir şeyler al. Benim tavsiyem acıbadem kurabiyesi. Hatta Kuzguncuk’un uzun merdivenlerini tırmanıp, kurabiyeni Boğaz manzarasına karşı yiyebilirsin.
14.Kınalıada’da Manastır Tepesinde Piknik
Prens adalarının en küçüğü ve bana göre en güzeli Kınalıada. Ada adını toprağının kızıl renginden alıyormuş. İnsana huzur veren harika bir doğası, bir de tarihi Manastır’ın bulunduğu bir tepesi var. Ben her bahar geldiğinde sandviçimi hazırlar, marketten alışverişimi yapar, rafyamı yanıma alır ve en tepeden ada manzarasını izlerim. Üstelik yazın müjdecisi bu harika etkinlik, yalnızca gidiş-dönüş akbil parasına.
15.Kanlıca’da Yoğurt Klasiği
Tatlı – tuzlu, ekşi – tatlı gibi kombinasyonları seviyorsan, Kanlıca’nın pudra şekerli yoğurdunu da sevebilirsin. Sahil kenarındaki birkaç mekanda satılıyor. En meşhuru İsmailağa Asırlık Kanlıca Yoğurtçusu. Zamanla ballı ve dondurmalı yoğurt alternatifleri de üretmişler ama pudra şekerli versiyonu kadar başarılı olduğunu söyleyemem. Fiyat aralığı 10 – 20 TL arasında.
16.Emirgan Korusu Lale Festivali
Emirgan Korusu, son birkaç yıldır harika bir festivale ev sahipliği yapıyor. Lale Festivali kapsamında rengarenk laleler, koruyu eşsiz bir güzelliğe dönüştürüyor. Bu yıl da festival 1 – 30 Nisan arasında görülebilir. Giriş tabi ki ücretsiz. Koru içerisinde bulunan tarihi Sarı Köşk’te, 10 – 20 aralığında bir şeyler atıştırabilirsiniz.
17.Irish Pub
Fotoğraf: Fsq – Gonca K.Farklı biraları denemeyi sevenler arasında henüz İrlanda biraları ile tanışmamışlar var mıdır bilmem ama ben yine de söyleyeyim. Önceleri Türkiye’de yalnızca Irish Pub’da satılan İrlanda biraları artık Belfast, Zeplin gibi birçok mekanda bulunuyor. Fiyatı genellikle 17 – 18 TL civarı. Bir gece değişiklik olsun diyenlere önerilir.
18.Kadıköy Vapurundan Martılara Simit Atmak
Eski bir Türk filmi sahnesini canlandırmak isteyebilir ya da çok hayvansever olabilirsin. Niyet ne olursa olsun her türlü keyif alınacak bir aktivitedir martılara vapurdan simit atmak. Vapurun balkon kenarında kendine güzel bir yer ayarla. Diğer elinde de fotoğraf makinan hazır olsun ki güzel bir fotoğraf yakalarsan hemen paylaşabilesin.
19.Miniatürk Deneyimi
Sütlüce’deki Miniatürk, maket kent kurgusu ve farklı eğlence alanlarıyla enteresan bir mekan. İçerisinde Türkiye ve Osmanlı coğrafyasına ait bir sürü mimari eserin maketleri yer alıyor. Müze girişi tam bilet 5, öğrenci 3 TL. Boş bir zamanında neden olmasın?
20.Baylan Pastanesi’nde Kup Griye
Benim gibi tatlı delisiysen, Baylan’ın krokan, vanilyalı dondurma, çikolata sosu ve kurabiyeden oluşan enfes karışımı kup griyeye hayır demen imkansız. Bu lezzet anlatılmaz yaşanır. O yüzden pek uzun yazamayacağım. 🙂 Hemen denemek istersen tarihi Baylan Pastanesi artık yalnızca Kadıköy’de var maalesef. Tek porsiyon fiyatı 15 TL.
21.Üniversitelerin Bahar Şenlikleri
Biraz da müzik dinleyip kafa dağıtayım diyorsan, bahar şenliklerinde çıkan amatör grupları dinleyebilirsin. Amatör grupları dinlemek bazen ücretsiz oluyor. Bazen de biletler gruba destek amaçlı temsili fiyatlara satılıyor. Ve tabi herkesin okuduğu ya da mezun olduğu üniversitedeki etkinliklere katılması her zaman çok daha kolay oluyor.
22.Pazar Pazar Gez
Semt pazarları kafa dağıtmak, ucuza birkaç şey alıp kendini iyi hissetmek için birebir. Deneyimlerimden örnek vermek gerekirse, en iyi sonuç veren gezmelere Yeşilköy ve Beşiktaş pazarlarında karşılaştım. Buralarda 5 TL’den 20 TL’ye alacak birçok şey bulabilirsin. Evine yakın olanı sen seçersin artık. İyi alışverişler. 🙂
23.İstanbul Arkeoloji Müzeleri Turu
İstanbul Arkeoloji Müzeleri, bu şehirde gördüğüm en kapsamlı tarihi nitelikli sergilerden birini barındırıyor diyebilirim. Biraz tarihe meraklıysan ve eski çağlarda bu topraklarda olup bitenleri öğrenmek istersen, mutlaka git gör derim. Bilet 15 TL.
24.Tek Günlük Atölyeler
Güzel sanatlarla ilgiliysen, müzelerin ücretsiz atölyeleri senin için biçilmiş kaftan. Örneğin İstanbul Modern’in cumartesi günleri düzenlenen grafitti, animasyon ya da heykel atölyelerine hiç ücret ödemeden katılabilirsin. 20 TL ile de İstanbul Modern Restoran’ın terasında boğaza nazır bir kahve içebilirsin.
25.Karaköy Güllüoğlu’na Bir Uğra
Güllüoğlu’nun dillere destan fıstıklı baklavası ya da az ile yetinmeyenler için havuç dilimi, sıkıcı bir öğleden sonrasına neşe katabilir. Bir porsiyon baklavanın fiyatı 10 – 15 TL arasında. Ziyafetin ardından, Kabataş’a doğru bir yürüyüş fena olmaz.
26.İstiklal’in Herhangi Bir Köşesinde Siya Siyabend Dinlemek
Beyoğlu müdavimleri bilirler Siya Siyabend’i. İstiklal’de dolanırken genellikle Odakule civarlarında çıkarlar karşınıza. Önce müziklerini dinlersiniz, sonra bir ses Siya Siyabend CD’leri diye bağırır. Grubun üyelerinden Bizon Murat’ın sesidir o. Beyoğlu efsanesi Siya Siyabend’in performansını dinlemek ücretsiz. Ama gruba da katkım olsun dersen, CD satın alabilirsin.
27.Tophane Art Walk
Son zamanlarda Karaköy Tophane civarları, irili ufaklı birçok galerinin merkez üssü haline geldi. Bu bölgedeki galeriler, her ayın bir pazar günü açık oluyor ve meraklılarını Tophane Art Walk rotasında bir geziye davet ediyor. Bir gün içerisinde birden çok sergi görmek, yeni insanlarla tanışmak ve farklı eserleri keşfetmek istersen, her ayın bir pazar günü düzenlenen Tophane Art Walk etkinliğine katılabilirsin. Etkinlik ücretsiz, katılmak için tarihleri web sitesinden takip etmen yeterli.
28.Ortaköy’de Kumpir
Al sana başka bir İstanbul klasiği daha… Hafta sonu kendini deniz kıyısına atasın gelirse, 20 TL’den ucuza Ortaköy’e gidebilir, hemen girişteki kumpircilerden kumpirini içeceğini alabilir ve sahil boyunca yürüyebilirsin.
29.Feriköy’de Bir Pazar
Antikaya, ikinci el kıyafet ya da eşyaya meraklıysan, pazar günleri Feriköy’de kurulan bit pazarını kaçırma bence. Fiyatlar ürünlere göre değişiyor. Ama mutlaka 5 – 20 TL arasında satın alabilecek birşeyler bulabilirsin. Örneğin yaka iğneleri, rozetler, kartpostallar, kitaplar satan tezgahlar bütçene uyabilir. Ayrıca sen de tezgah kiralayıp, evindeki kullanmadığın eşyaları satabilirsin. Tezgah açmak için Şişli Belediyesi’ne müracaat etmek gerekiyor.
30.Yedikule Hayvan Barınağı Ziyareti
Koyu bir hayvansever olarak, barınak ziyaretini buraya not düşmeden içim rahat etmez. Fatih Belediyesi’nin yaptırdığı Yedikule hayvan barınağı, oldukça organize bir şekilde çalışıyor. Hatta şehrin iyi yönetilen sayılı barınaklarından diyebilirim. Yanınıza birkaç paket köpek maması alıp barınağın kapısını çaldığınızda kimse size hayır demez. Oraya gidip sevgiye muhtaç köpeklerle zaman geçirebilir, onları besleyebilir hatta belki yakın mesafede bir tura bile çıkabilirsiniz.
31.Hıdırellez Kutlaması
5 Mayıs gecesi, kış günlerinin bitip sıcak yaz günlerinin başladığına inanılır. Bu sebeple 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece dilekler dilenir, ateşler yakılıp üzerilerinden atlanır, kutlamalar yapılır. İlgini çekerse belediyelerin birçok semtte ücretsiz olarak düzenlediği kutlamalardan birine katılabilirsin. Bu arada o gece dilenen dileklerin gerçekleşeceğine de inanılır. Gidersen dilek dilemeyi unutma sakın.
32. Doya Doya Midye Dolma
İyi bir sokak midyecisi buldun mu, midye dolmaları çekirdek yer gibi yiyebilirsin. Boyutlarına göre genellikle tanesi 75 kuruş ya da 1 TL oluyor. Her yerde midye dolmacı var, hangisi güvenilir acaba diye merak ediyorsan, Taksim’in en eskilerinden Midyeci Ahmet’i ve Büyükçekmece sahilindeki Pamuk Anne’yi tavsiye edebilirim.
33.İki Islak Bir Ayran
Taksim’e çıkıp hızlıca bir şeyler yemek istediğinde imdadına yetişen ıslak hamburger, fazla paran olmadığında da kurtarıcı olabilir. Zaten lezzeti de tartışılmaz, henüz ıslak hamburger sevmeyen biriyle karşılaşmadım diyebilirim. Özellikle içkili gecelerin dönüşünde, yanında bir kutu ayranla gayet iyi gider.
34.Çikolata Cenneti Jadore ve “Oh La La Beatrice”
Beyoğlu’nun ara sokaklarından birinde adeta bir çikolata cenneti J’adore Chocolatier… Mekanın en meşhur tatlısı ise “Oh La La Beatrice”. Çikolata sosu, muz, çilek gibi meyveler ve kek parçalarından oluşuyor. Fiyatı 12 TL civarı.
35.Belgrad Ormanı’nda Sabah Sporu
Güne sağlıklı başlamak istersen, yataktan biraz erken kalkıp sabah sporu yapmak için Belgrad’a gidebilirsin. Uzun bir koşunun ya da bisiklet turunun ardından acıktığında, yakınlardaki Fatih Çeşmesi’ne gidip 15 TL’ye kahvaltı tabağı sipariş edebilirsin. Hafta sonuysa bu ziyafeti daha da uzatıp, kahve keyfi yapmak da mümkün.
36.Piyer Loti’de Beş Çayı
Teleferikle Piyer Loti’ye çıkıp, eski İstanbul manzarasını seyretmek gibisi yoktur herhalde… En tepeye kurulmuş kafelerde, beş çayını ya da akşam kahveni içebilirsin. Özellikle gün batımı saatlerinde fotoğraf çekmek için harika bir mekan.
37.Moda’da huzur turu
Moda sahili boş vakitleri değerlendirmek için ideal. Güneşli bir havada Ali Usta’dan dondurmanı alıp sahil boyunca yürüyebilir, set üstündeki aile çay bahçesinde bir kahve içebilir ya da bisikletle sahil boyunca tur atabilirsin. Ali Usta’nın dondurmaları zaten dillere destan. 5 – 10 TL arasına bol çeşitli bir küllah senin!
38.Klasikseverler İçin Cumhuriyet Korosu
Türk Sanat Müziği severlere bir tavsiye… Her ay farklı bir mekanda gerçekleşen Cumhuriyet Korosu konserleri 15 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde. Giriş ücretsiz. Etkinlik öncesinde servis edilen tatlı ve içeceklerin fiyatı 10 – 15 TL aralığında.
39.Yerebatan Sarnıcı
İstanbul’un Bizans Dönemi’nden kalma en görkemli yapılarından biri olan Yerebatan Sarnıcı, tarihi yarımadada bulunuyor. Zamanında Bizans ve Osmanlı saraylarının su ihtiyacını karşılamak için kullanılmış, şimdiyse müze olarak hizmet veriyor. Sarnıcın giriş ücreti 5 TL. Ayrıca gitmişken, 15 TL’ye Osmanlı padişahı ve sultan kıyafetleriyle poz verip, hatıra fotoğrafı çektirebilirsin.
40.Sahaf Gezisi
İstanbul’da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de eski kitapçıları, sahaf dükkanlarını gezmektir herhalde. Benim favorim Beyoğlu’ndaki Aslıhan Pasajı. Yerli yabancı birçok kitabı burada yarı fiyatına bulabilirsin. Ayrıca elinde satmak istediğin kitaplar varsa, buradaki kitapçılara götürebilirsin. Burada kitap dışında eski posterler, plaklar, antika eşyalar satan birkaç dükkan da var. Pasaj Galatasaray Lisesi’nin karşı sokağından girince hemen ilk sağda. Bir de her yıl eylül, ekim aylarında Beyoğlu’nda sahaf festivali düzenleniyor. Tezgahlar TRT Binası’nın önündeki otoparka kuruluyor.
Gercekten bir ögrenci icin ideal ve tekrarlanabilir bi program olabilir. Seminer benzeri seyler yok mu ?
Kültür merkezlerinin ücretsiz seminerleri olabiliyor. Örneğin CKM, şu adresten (http://www.ckm.gen.tr/duyurular.aspx?id=9) ücretsiz seminerlerini takip edebilirsin.
Dilan, harika bir bilgi, teşekkürler 🙂
çok güzel bir çalışma olmuş elinize kaleminize sağlık.saygılar.
Teşekkürler Seçkin, amacımız herkes güzel İstanbulumuzun güzelliklerini keşfetsin.
İstanbul gezisi ne zaman
Özlem, hemen yarın işten sonra başlayabilir 🙂
Şehir tiyatroları da var 😉
Bayılıyoruz onlara 🙂
Burada yazan keyifli aktiviteleri bir de, elinizde iPhone, kulağınızda kulaklıklarınızla bambaşka bir deneyime dönüştürebilirsiniz.
http://soundsofurbanlife.com/get-the-app/
çok güzel bi yazı olmuş.sağolun
İstanbul için ne yapsak az.
süper…. Ben hepsini yaptım birkaç tadım yeri kalmış en kısa zamanda gidilecek…
Serap merhaba ben cenk, bende İstanbula hiç gelmedim ama 10-15 gün içinde gelmeyi düşünüyorum.Ben buraları gezmek istiyorum, bu konuda bana yardımcı olabilir misin???şimdiden teşekkürler…
‘heh işte bu
aynen yaa
çok iyi olmuş’ diye diye okudum kaleminize sağlık 🙂
Sen sağol Ayşe, listeyi bitirdiğinde haberimiz olsun 🙂
Kinaliada’ya sakin gitmeyin. Her yer kene dolu. Piknik zehir oldu.
kardeş kusura bakma ama ya 20 lira nedir bilmiyorsun ya da bu yazdıklarını yapmamış oturduğun yerden yazmışsın.
Güncellenerek geliştirilmeli. Gayet güzel.
Mesaj alındı 🙂
Selam yazdıklarız 20 tl yapılacak şeyler değil bir kere iki kişi gitsen yol parası ancak o kadar tutar.evden hazırlarsan birşeyler belki.Gezdiğin yerlerde mutlaka insanın canı bir şeyler ister. En az 50 tl gözden çıkarmak lazım.
Gezi planı iyi yapılmış. Zaten şehir ve yurt dışından arkadaşlarımız geldiğinde onları götürdüğümüz yerler, yedirip içirdiğimiz spesyaller bunlar. Ancak, bütçesi sınırlı bir öğrenci önerilen yerlerde, bir kaç günlük gezi turunda, yiyip içerse ertesi gün meteliğe kurşun atar. Örneğin, süleymaniye külliyesindeki Erzincanlı Ali Baba’da sadece kuru fasülye 5TL, yanında pilavı, cacığı tatlısı, suyu yaklaşık minimum 20TL. Kadıköy’deki Baylan pastanesinin spesyali olan kup griye 14-15TL, içinde yedikten sonra kandaki şeker seviyesini zirveye fırlatan ama doyurmayan dondurma, krem şanti ve fıstık var. 🙂 Sıradan bir kumpirciden karışık kumpir yense minimum 10TL. Artık öğrenciler ya simit ayrana, ya kaşarlı tosta veya yanlarında getirdikleri sandviçe talim ediyorlar. Paranın kıymeti kalmadı ya da diğer bir ifadeyle paranın satın alma gücü her geçen gün ABD Dolarına endeksli artan maliyetlere doğru orantılı olarak azalmakta. Ülkemizde genç işsiz nüfusunun giderek arttığı bir ortamda öğrenciler için daha fazla esnek çalışma saatleri olan part-time iş türleri arttırılmalı. Yoksa anne babasından harçlık alarak okuyan öğrenci arkadaşlarımız için bu önerilen tarihi nostaljik İstanbul gezisi içinde sunulan yeme-içme duraklarının bir kaçına uğrayarak yapılabilir. O da en iyi ihtimalle tabi… Tanrı gezegenimizdeki özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki tüm öğrencilerin yardımcısı olsun.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.. Bu arada bazı olumsuz yazan sevgili arkadaşlar bu yazının anlamını çıkarabilmiş olsanız zaten yazdıklarınızı sizde kınardınız burda size 20 tl’yi alında bunların hepsini yapın demiyor bir yer için 20 tl kullanabilirsiniz demek istiyor ayağına güveniyorsan yürüyerekte bir çoğunu 20 tl’ye yapabilirsiniz ama her zaman tembellik ve pintilik içimize işlediği için 20 tl’ye yapmak istiyoruz başlık kısmını ve yazıları daha anlayacağınız kısımdan okursanız hak vereceksiniz…Tekrar saygılar emeğinize sağlık
Ellerinize sağlık çok begendim.
10-15 TL aralığındaki bir fiyatla Sapphire’in terasına çıkıp İstanbul panoraması izlenebilir.
Her Çarşamba Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Konserleri’ne öğrenci olarak 5TL, tam olarak da 25 TL’ye katılıp, dünyanın en iyi müzisyenleri dinlenebilir.
Yazıyı çok beğendim, ellerinize sağlık. 20 TL ye burada yazılanlar yapılamaz yorumuna gerek yok diye düşünüyorum
“Simit ve Gazoz Eşliğinde Karaköy’den Eminönü’ne Galata Köprüsü’nden Yürüyüş ” den artan para ile başka bir maddeye para yetecektir :)..
Elinize saglik gercekten cok guzel bir anlatim bende dolapdere bitpazarini oneriyim sizlere pek fazla kimse bilmez kendinizi milyarder hissedeceginiz bir yerdir cunku istediginiz herseye sahip olabilirsiniz antikalardan tutunda kaliteli kiyafetlere kadar hersey mevcut ayrica esnafin sicakliginida hicbiryerde bulamazsiniz macera arayanlara tavsiye ederim.
Kandilli Rasathanesi , Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi – Zeytinburnu Botanik Bahçesi – İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi . Beykoz Aydınlatma Araçları Müzesi … Hepsi de ücretsiz gezilebilir …
Cok güzel bir liste olmuş aynısından ankara versiyonunu bekliyoruz 🙂
Ankara da yakın zamanda gelecek 😉
tabi kimse yol parasından söz etmiyor
Bir vapur biletine asya-avrupa arasında vapur keyfi…insanın yüreğini sevinçle dolduracak bir etkinlik..20 tl ye bunların hepsini yapayım hesabı gerçekçi değil..Her bir şıkkı 20 tl ve farklı zamanlarda düşünün…Moda eski vapur iskelesinde mantı…vs vs ..yeteki istanbulda olsun HERŞEY İYİ GİDER <3
Bunlarin en az 5 tanesi bi gunde yapilabilir yani 8 haftasonluk plan var 😀 her haftasonuna da 100 lira hazirlamak gerek. ortalama 2000 lira maas alan biri icin fena degil. Bu arada sitenin ikonu paralels’ in default ikonu kalmis bi degistirin isterseniz 😀 resimleri favico ya donusturen online siteler var
Harika fikirler. Fakat görseller çok güzel değildi pek beğenemedim daha iyi görsellerle hazırlansaydı belki iştahım açılır ve kup griye yemeğe giderdim.
ıstanbul olsunda 20 tl olmasada olur
Bakırköy Botanik parkının yanısıra Ataşehir’deki Nezahat Gökyiğit Botanik parkı da var.NGBB daha büyük ayrıca piknik alanı da var.Yanınızda yiyecek-içeceğinizi getirip hiç para harcamadan güzel bir gün geçirilebilir.Hafta sonu ise fotoğraf çektirmeye gelen gelin ve damatları izlersiniz,bazan dizi çekimlerine rast gelebilirsiniz.
Kasırlar ve korular da ilave edilebilir.(Emirgan,Yıldız,Hidiv,vs.)
İBB’nin Florya ve Beykoz tesisleri güzel seçenekler olabilir.
Güzel bir çalışma olmuş.
Hakan, bu tavsiyeler için teşekkürler. Hepsini aldık kayda, en yakın zamanda!
Ellerinize sağlık. “istanbul’da yasiyoruz ama istanbul’u yasayamiyoruz” klasik sözümüzdür. Hafta sonu gelene kadar kafa o kadar yoğun oluyor ki izin günü geldiginde apışıp kaliyoruz ve boş boş akşam ediyoruz. Teşekkürler. Baska başka alternatierle devamini bekliyorum :))
Devamı gelecek gibi, talep çok 🙂
çok güzel bi liste olmuş 🙂 “off bugün ne yapsak ki” dediğimiz günlerde başvuru noktamı buldum artık 🙂
Altan, at fav’a bekle 🙂
Yararlı ve hoş bir liste, iki maddesiyle ilgili söyleyeceklerim var. Islak Hamburgeri en güzel yapan malum dükkanın Gezi zamanında eylemcilere neler yaptıklarını hatırlamakta fayda var. Maalesef diğer dükkanlarınkinin kalitesi düşük oluyor. İkincisi de Ortaköy kumpircileriyle ilgili. İlk gittiğinizde hepsinin bağıra bağıra sizi çağırması samimi ve sıcak gelebilir, ancak aralarından birini seçip alışverişinizi yaptığınızda diğer kumpircilerden hakaret ve küfüre varan laflar işitmeniz olası. Başıma geldi.
Bir ekleme yapmak istiyorum. Madem tatlıları da listeye sokuyoruz, Beyoğlu İnci Pastanesi ve meşhur profiterolü nerdedir acaba?
Bu hafta sonu midemizde olacak diye umuyoruz 🙂
Rumeli ve anadolu hisarlarinida gezebilirsiniz.Sahil boyu yürüyüş içinde İstinye den başlayıp Sarıyer e yürüye bilirsiniz. Dolmabahçe Sarayını da geçebilirsiniz. Siz yeter kiiİstanbul u gezmek isteyin. Kız kulesi de var. Unutmamak lazım.
Hepsi ayrı güzel, ayrı değerli.
Önerileriniz harika! En yakın zamanda yeni bir liste ile çıkabiliriz karşınıza 😉
Harika bri liste ..çok çok teşekkürler
biz nasıl faydalanacağız
bu haberde yer alan yedikule hayvan barınagı tamamen asılsız bir madde… oraya isteyen hic bir ucret ödemeden gidip ziyaret edebilir, hayvanları sevebilir… cıkartılmasını talep ediyorum… barınak icin hic iyi bir durum degil bu!
Güneş,
Barınağın giriş ücreti değil, alacakları köpek mamalarının masrafı bu.
Yedikule hayvan barinagi gönüllü yoneticisi mimar meralolcay ben .Barinagimizi ziyaret ucretsizdir muhtac ve sahipsiz hayvanlarimizin sevgi ve ilgiye ihtiyaci vardir ziyaretimize gelirken makarna mama vb ihtiyaclarimizdan getirirseniz mutlu oluruz
Emeğinize, kaleminize sağlık…
İhtiyaca binaen çok güzel bir çalışma olmuş gerçekten ; ekonomik imkanların ve farklı farklı zevklerin, karakterlerin düşünüldüğü …
Yalnız eğlenmemiz de , dinlenmemiz de ; dinimize , hayat görüşümüze uygun olmalı ise, bizim bir kimliğimiz dinimiz var ise hayatımızdaki herşey buna uygun olmalı, eğlence hayatımız da …zira samimiyet bunu gerektirir.
Bu yüzden 17. madde, 31. madde ve 32.maddeler konusunda bence bir nebze daha bilinçli olunarak farklı alternatiflere çevrilebilir düşüncesindeyim acizane..
bende boğaz turu gezilerini ilk sıraya almanız gerekiyor. İstanbul’u deniz üstünden farklı açılardan tanımak yerli ve yabancı turistlerin İstanbul’da yaptıkları aktivitelerin başında gelmektedir. dünyanın en güzel şehrini boğaz turu esnasında tanımak daha çok heyecan veriyor..
Gayrettepe metro istasyonun da bulunan ‘Karanlıkta Diyalog’ yaşanılası bir deneyim.
ciddi anlamda çok iyi olmuş, yer imlerime ekledim istanbul’a gittiğimde mutlaka kullanacağım bir kaynak 🙂
istanbulu tanımak adınada güzel bir paylaşım olmuş emeği geçenlere çok büyük bir teşekkür ederim.
Çook beğendim. Emeğinize sağlık. Yapılacaklar listeme girdi hepsi. 🙂
Gerçekten son zamanlarda bloglarda okuduğum en güzel yazı istanbulu gezmek ve eğlenmek için çok güzel bir yazı yazmışsınız. Favorilerime ekledim yazıyı. Alternatif olarak istanbulda yapılacak değişik şeyleri de yazarsanız sevinirim teşekkürler
Cok guzel bir calisma olmus tebrikler. Ancak barinak konusunda bir iki cift lafim var . Bende cok gittim ama cokta sevdigimi soyliyemicem. Cunku devletin kalkindirdigi , gonullu calisanlarin oldugu , ilaclarin devlet tarafindan karsilandigi biyerde, sakat hayvanlar haricinde ucretsiz havan verilmiyor. Ayni zamanda zaten devlet yeteri kadar yardimda bulunuyor ona ragmen hayvanlara belediyenin ve bagiscilarin verdigi yemler yerine bayat ekmek makarna ve azcik kopek mamasi kullanarak yapilan yemekler veriliyor.
15kiloluk iki paket mama ile gitmeden saglikli bi hayvan edinmek pek mumkun degil. Oraya barinak degil de , Devletin para verdigi gonullu bagiscilarin para verdigi hayvan sahiplenmek isteyip zorunlu bagista bulunanlarin parasiyla zengin olmanin yolunu bulmus olan meral hanimin kucuk yuvasi demek daha dogru olur…
Arabasida guzeldir kendisinin …
i 20 full + full kullanir. Ayni zamanda hayvan sahiplenmek isteyen ufak cocuklarinda gururunu kirip geri yollamaya bayilirlar 😉
Mükemmel bir liste olmuş. bunların hepsini listeme ekledim “İstanbul’a ölmeden önce yapılması gerekenler diye 😀 “…
Yazı için teşekkürler. Eleştiri yerine geliştirmek diyorum. Daha güzel olabilir biliyorum.
Harika bir liste teşekkürler. Bloglamak isteyen biri olarak yeni yeni giriştiğim yolumda buraları gezip deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Sizide kaynak göstermek isterim 🙂
dilekler ne zaman yazılır ne zaman denize atılır
çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık ama İstanbul’un gözbebeği BEYKOZ’u da unutmamak lazım demi. özellikle 2.köprünün hemen üzerinde bulunan Otağtepe Parkının manzarası görülmeye değer, bütün boğaz manzarası ayaklarınızın altında.
Çok faydalı bir paylaşım olmuş.istanbulda doğup büyüyen ama iş güç koşturmaca derken hepimizin unuttuğu şeyler aslında bunlar.insan bazen durup düşünmeli hayat hızlı akıyor ama biz ona uymak zorunda değiliz 🙂